pühapäev, 23. veebruar 2014

Põldmari või mampel?!

Neljapäeval käisime Duncani(Jane elukaaslase) vanemate pool veini joomas. Too päev oli ilm üsna kole, tuul (Eesti mõistes hull torm) ja vihm. Külm oli ka, nii umbes 8 kraadi. Selline pidi nende talv olema, kuid hetkel on selliste "talviste" ilmade jaoks siin liiga vara. Veebruar peaks siiski olema suve viimane kuu. Reedel viidi meid roadtripile ( ehk automatkale). Käisime kahes rannas Vaikse ookeani ääres. Ja teate mis, seal oli võrratu!!! Valge liiv, sinine vesi ja soe päike! Uskumatult palju on siin looduse poolt antud. Veetsime kuskil tunnikese rannas ja edasi läksime Scamanderisse kartulipõllule, kus nägime oma tulevasi töökaaslasi ja saime ühe vao kartuleid ära sorteerida diggeri peal. Näod said 5 minutiga tolmukatte alla. Aga tolm meid ei tapa, seega on kõik tip-top. Õhtusöögiks läksime Duncani õe juurde St Mary´sse.
Laupäeva päeval käisime Janega põldmarju või siis mampleid korjamas (inglise keeles blackberrys), me ei teagi kummad nad siis eesti keeles on (vastuseid ootame kommentaaridesse). Igatahes on need siin päris suured ja mahlased, enamus kadusid kõhtu ja mõned tõime koju ka, et Janele muffineid heategevus laadale müügiks teha. Õhtul grillisime kodus ja pärast seda viidi meid kohaliku eluga tutvuma pubisse. Kahjuks too õhtu seal väga palju rahvast ei olnud, aga saime ettekujutuse kuidas siin seltsielu käib. Koju saime tagasi kuskil 21 ehk siis peod siin pikale väga ei veni. Täna, pühapäeval koristasime hommikul maja, sest kinnisvara maakler tuli sellest pilte tegema, kuna maja läheb müüki. Pärast harja ja tolmuimejaga ringi hullamist, läksime Janega jälle jalutama. Korjasime koju õunu ja käisime jõe ääres päeva veetmas. Õhtul käisime Duncaniga koos pumbaga midagi tegemas, seletati meile küll, aga jutt oli üsna keeruline ka :D Aga äge oli, sest saime sõita auto kastis koos Twiggyga (Jane ja Duncani tõukoer). Nüüd vaatame filmi ja varsti ongi uneaeg. Meil Annega on siin tekkinud mingi hull unevajadus, esimesel ööl magasime 14 tundi jutti ja nüüd oleme igal öösel vähemalt 12 tundi maganud. Arvatavasti asi selles, et kõik on uus ja huvitav ning ingliskeelset juttu jälgida on hetkel üsna energiat nõudev.
Homme plaanime hommikul talus abiks olla, siis lähme linna töö saapaid ja riideid ostma ning pangakontosid avama. Õhtul lähme Duncani vanemate poole grillima. Panime šašlõki täna marinaadi ja homme teeme kartulisalatit, täidetud mune, singirulle ja õunakooki vabariigi aastapäeva puhul.
Praegu meil tegevust jagub ja vaikselt hakkame kohalike jutust rohkem aru saama. Algul tundus seis nutusem.
Tööd alustame laupäeval, sest praegu on veel natuke vara.
Üldiselt on meiega kõik hästi, muretseda pole vaja. Väikest viisi päikese poolt põlenud, aga selle üle ei kurdaks.
Olge tublid ja kaunist vabariigi aastapäeva Teile kallid!
Annie ja Anumärii (nii nad meie nimesid siin pursivad)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar