esmaspäev, 24. veebruar 2014

Eesti vabariigi aastapäev

Meie vabariigi aastapäev algas varakult. Hommikul kaheksa paiku ajas Jane meid üles, tõmbasime tööriided selga ja läksime vasikaid ajama. Anne sai UTE´t (põhimõtteliselt kastiauto, loe: juut) juhtida natuke ja siis karjatasime vasikad meie maja lähedal asuvale karjamaale. Pärast hommikusööki läksime Scottsdale meile Annega pangakontosid avama ja tööriideid šoppama. Kõik asjad saime edukalt tehtud ja pärastlõunaks olime juba kodus tagasi. Tegime kiire lõuna ja seejärel aitasime Duncanil veel talutöid teha. Ära sai tehtud nii mitugi asja: vasikate nummerdamine (emastele ühte kõrva number ja teise talu märk, isastele ainult talu märk), vasikate vaktsineerimine ( üks ravim süstiti naha alla ja teine pritsiti selja peale) ning pullvasikatele pandi munade ümber kumm, mis vajutab veresooned kinni ja munad kukuvad 3 nädala pärast maha. Meie olime kõige selle juures kõigest assistendid, loomade ette ajajad ja asjade kätte andjad. Pärast paari töötundi tegime köögis mõned kiiremad liigutused, et teha vabariigi aastapäevaks mõned paremad palad Duncani vanemate juurde lauale kaasa. Kõik asjad maitsevad ja on siin kõvasti teistmoodi, nt isegi majonees on magusam. Andsime endast parima ja kaasa sai tehtud kartulisalat, singirullid, täidetud munad, šašlõkk ja õunakook. Kõik kiitsid ja kõigile maitses.Duncani vanemad olid veel nii armsad, et printisid väikesed eesti lipukesed laua peale. Tekkis kohe päris õige pidupäeva tunne!
NB! Siinkohal mainin ära, et pilte oleme veidi jäädvustanud enda jaoks küll, kuid hetkel neid blogisse laadida ei tahaks, kuna see võtaks siinse netiühendusega palju aega. Pildid tulevad, aga kunagi hiljem.
See pole küll naljakas, aga tapsime oma toast esimese mürgise ämbliku. Ta küll ei tapa, kuid hammustuse järel läheb see koht paiste ja peab antibiootikume võtma. Aga no worries, Mari lõi ämbliku oma uue balleriinaga laiaks:D
Tänaseks tõmbame otsad kokku ja kerime ära voodisse.
Olge tublid, püsige terved ja olete kallid!
Mari ja Anne

1 kommentaar:

  1. Ootan juba väga pilte. Loodan, et varsti saate omale parema neti :) Olge tublid!

    VastaKustuta